5Talenten



Talentgericht leidinggeven

Talentgericht Leiderschap

Wordt het geen rommeltje als iedereen alleen maar doet wat ‘ie leuk vindt? Leiden die informele gesprekken wel tot resultaat? Ik heb geen coachende stijl van leidinggeven..

Deze vragen herken je vast als jouw organisatie overweegt om talentgericht te gaan werken.  Gelukkig is talengericht leidinggeven niet zo moeilijk als het lijkt. Als je het eenmaal onder de knie hebt ervaar je juist meer ruimte om jezelf te zijn.

Als je talentgericht werkt mag je nog gewoon van je medewerkers verwachten dat ze vakinhoudelijke expertise hebben. Of ontwikkelen als dat nodig is. En dat er (team)resultaten behaald worden. Maar je bent veel meer beschikbaar voor de individuele verschillen die in de uitvoering van het werk naar voren komen.

Je helpt een medewerker bijvoorbeeld bij het zoeken naar een oplossing voor iets waar hij of zij echt niet goed in is. Daarbij laat je het idee dat iemand niet competent is los. Mensen zijn competent als ze zelf de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor waar ze goed en minder goed in zijn. Als leidinggevende speel je daar een belangrijke rol in. Ook als jij meer een aanmoedigende dan een coachende leider bent. Voor jou geldt immers hetzelfde. 

 

Leidinggeven met zelfvertrouwen (individueel)

Leidinggeven met zelfvertrouwen (individueel)

Ontdek wat jouw sterke punten zijn. En hoe je die inzet in je manier van leidinggeven. Ontdek welke oplossingen je kunt zoeken voor datgene waar je minder goed in bent.

Talentgericht Leidinggeven (workshop)

Talentgericht Leidinggeven (workshop)

Talentgerichte gesprekken voeren, individuele- en organisatiedoelen koppelen, competenties vs. talenten. Het is belangrijk om hierin als leidinggevenden op één lijn te zitten.

× Hoe kan ik je helpen?