Samen sleutelen aan je werkplezier

Job Craften betekent sleutelen aan je eigen werk. Door kleine onderdelen van je werk aan te passen gaat het beter aansluiten bij je talenten, competenties en behoeften.

In de workshop Job Craften ga je samen met collega’s aan de slag met het vergroten van je werkplezier. Dat doen we door zicht te creëren op de energiegevers en de energieslurpers in het werk en ruimte te maken voor drijfveren en talenten.   

 

Wat is Job Craften?

Als je weet wat jou energie geeft en energie kost en wat je talenten en behoeftes zijn kun je ermee gaan sleutelen.  Dat doe je door te draaien aan één van de 4 job craft-knoppen waarmee je je werk kunt aanpassen. Jij bepaalt  welke voor jou het belangrijkst is. Je kunt bijvoorbeeld energieslurpende taken anders organiseren. Of misschien kun je je werkplek aanpassen of een nieuwe samenwerking aangaan. Kleine veranderingen met een groot effect. 

 

De vier job craft-knoppen

1 TAKEN: takenpakket of werkaanpak

2 RELATIES: interactie en betrokkenen

3 CONTEXT: tijd en plaats

4 MENTAAL: betekenis en beleving

De workshop in een notendop

De workshop Job Craften bestaat uit 2 groepsbijeenkomsten van een dagdeel. De groepsdynamiek helpt je om anders naar je werk te kijken en met creatieve oplossingen te komen. Daarnaast ga je ook aan de slag met enkele online opdrachten en ontvang je het boek ‘Aan de slag met Job Craften’. Dit praktische werkboek met veel leuke oefeningen gebruiken we als leidraad. Door het in te vullen wordt het jouw persoonlijke actieplan.

 

Voor wie?

Voor teams en groepen die op een praktische, positieve manier eigen regie willen nemen over het werk met inzet van eigen talenten en die van het team.

Deel 1

inleiding

talent in beeld

drijfveren en energie

Deel 2

werk in beeld

matchen & kiezen

job craft-plan

Praktisch

  • aantal deelnemers: 10-12
  • duur: een 2 dagdelen (ca. 3,5 uur)
  • online huiswerkopdrachten
  • persoonlijk job craft plan
  • teamresultaten