Werkdesignen

Een werkmethode die prima aansluit bij het werken vanuit Sterke Punten is werkdesignen.

 

Werkdesignen is op een creatieve manier je werk, of bepaalde taken, leuker en interessanter maken. 

Om scherp te blijven in werk is dus niet altijd een overstap naar andere baan nodig. Juist door gebruik te maken van de verandermogelijkheden in het huidige werk kunnen medewerkers zich blijven ontwikkelen. Jobcrafting gaat uit van zelfsturing en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid voor motivatie en inzetbaarheid. Het is niet langer de leidinggevende die op zoek gaat naar uitdagende taken; de medewerker gaat zelf aan de slag en overlegt met de werkgever over taken en werkomstandigheden die beter passen bij zijn of haar interesses en capaciteiten.

Het zelf sleutelen aan de functie kan op vier niveau’s.

  •  taakniveau
  • relationeel niveau
  • plaatsniveau
  • mentaal niveau

Zelf sleutelen aan de inhoud van het werk is bijvoorbeeld een klantenservicemedewerkster die vanuit haar persoonlijke interesse meedenkt over het ontwerp van brochures.

Een aanpassing op relationeel niveau kan zijn het zoeken van nieuwe contacten op het werk  bijvoorbeeld door een mentor of sparringpartner van een andere afdeling te zoeken.

Op mentaal niveau kun je denken aan het positief veranderen van de manier waarop iemand denkt over de betekenis en waarde van zijn werk.

Jobcraften met 5 Talenten

Jobcraften als groep of team

Introductie jobcraften (lezing)