Herken je dit? Je bent best tevreden met je werk maar je loopt soms leeg op bepaalde taken. Eigenlijk wil je geen andere baan, maar ondertussen ben je minder werkgelukkig dan je zou willen.

Veel mensen ervaren  werkdruk door de snelle ontwikkelingen om ons heen en vragen zich af hoe ze hun werk behapbaar kunnen houden. Gelukkig is daar wat aan te doen. Je kunt je eigen werk meer ‘naar je hand zetten’ of designen op een manier die bij je past. Daarvoor kun je aan verschillende knoppen draaien:

Knop 1. Onderzoek wat jou drijft

Ieder mens heeft zijn of haar eigen set met waarden. Dingen die je belangrijk vindt zoals behulpzaamheid of eerlijkheid. Als in jouw werk je waarden onvoldoende worden aangesproken gaat het wringen. Je bent dan niet meer intrinsiek gemotiveerd. Wat zou jij kunnen doen om je waarden wél in je werk kwijt te kunnen. Je aanmelden voor een project bijvoorbeeld of vaker sparren met die ene enthousiaste collega.

In vrijwel elke baan kun je de ruimte vinden om zelf de regie te nemen en het net even anders te doen. Binnen de kaders van je functie of zelfs erbuiten. Natuurlijk blijf je verantwoordelijk voor de doelen die je hebt afgesproken. Maar in hóe je die bereikt zit vaak meer ruimte dan je denkt. Je werkgever is er immers bij gebaat als jij je werk met plezier doet.

Knop 2. Zet je talenten meer in

Haal het maximale uit jezelf. Omdat je steeds bijleert, verder ontwikkelt en nieuwe ervaringen opdoet schuift je bovengrens telkens een stukje mee. Misschien kun je nieuwe taken of verantwoordelijkheden oppakken waar je plezier aan beleeft. Hoe meer je jouw talenten aanboort, hoe meer plezier je werkzaamheden geven. Als je continu leert en experimenteert, groeit je optimisme en zelfvertrouwen waardoor je je grens weer een stukje kunt verleggen.

Het versterken van je talenten is bewezen effectiever dan proberen datgene waar je minder goed in bent te verbeteren. Verbeter je zwakke punten alleen als ze je talenten teveel in de weg staan, maar over het algemeen kun je je beter focussen op waar je al goed in bent en dat uitbouwen. Zo blijf je de positieve motor bij jezelf aanjagen en daardoor blijf je wendbaar en flexibel. In deze tijd van supersnelle ontwikkelingen is dat geen overbodige luxe.

Knop 3. Pak oude patronen aan

Iedereen heeft zo zijn belemmeringen. Overtuigingen of ingesleten gedragspatronen die voorkomen dat je de top van je kunnen bereikt. Ze zorgen er soms voor dat je werk lastiger of minder leuk wordt dan nodig is. Dat is heel menselijk, maar je kunt er wat aan doen. Door je patronen in kaart te brengen en je ervan bewust te zijn op het moment dat je erin schiet, creëer je ruimte om andere keuzes te maken.

Als een belemmerende gedachte het overneemt is het belangrijk om even pas op de plaats te maken en te observeren wat er gebeurt. Vanuit die bewustwording kun je bedenken: welke gedachte of welk gedrag gaat me helpen in deze situatie? Wat is een effectievere reactie? Je hoeft dit niet alleen te doen: vraag ook hulp aan anderen die jou goed kennen. Zij kunnen je een spiegel voorhouden.

Knop 4. Verbeter je energiebalans

Wat vreet energie op jouw dag? En wat geeft energie? Als dit uit balans is, heeft het direct gevolgen voor je werkplezier. Ook als je thuis te veel verplichtingen hebt die energie zuigen, beïnvloedt dit hoe je je op het werk voelt. Energie ontstaat als je dingen doet die bij jou passen en als er voldoende hulpbronnen zijn. Je moet tenslotte kunnen opladen, herstellen, ook tijdens het werk.

Hulpbronnen in het werk zijn bijvoorbeeld genoeg ruimte om even te ontspannen of leuke contacten met collega’s. Luister dus naar je behoefte aan rustmomenten: even een rondje in de buitenlucht, of bijpraten met een collega. Ook kun je  kleine slimmigheidjes toepassen in de organisatie van je werk, bijvoorbeeld niet meer vergaderen na 16.00 uur of  werken volgens de pomodoro techniek.

Aan welke knop ga jij draaien?

Pak eens een rustig moment, doe je ogen dicht en denk aan je werk. Wat vind je leuk, waarvan krijg je het meeste energie? En waar loop je op leeg? Welke behoefte ligt daaronder? En aan welke knop kun jij draaien om je werk meer naar je hand te zetten? Kun zelf de regie nemen of heb je de hulp of steun nodig van collega’s of  je leidinggevende?

Zin om in aan de slag te gaan met het designen van jouw werk? Ik help je graag met het vinden van jouw mogelijkheden en kansen en slimmigheidjes om je werk leuk te maken. 

%d bloggers liken dit: