Een organisatie vol talenten

Organisaties zijn volop in beweging

Talenten zijn daarbij een must want mensen kunnen veel beter meebewegen als ze weten waar ze goed in zijn. Het identificeren van kwaliteiten en talenten geeft meteen al een positief effect. Maar net zo belangrijk is het ontwikkelen en verbinden aan het dagelijks werk. Dat kan organisatiebreed, maar ook op kleinere schaal, bijvoorbeeld in een projectteam of op een afdeling.

Organisaties die aan de slag willen met werken vanuit talenten hebben positieve denkkracht nodig. Het zijn namelijk niet alleen talenten die ontwikkeld moeten worden, de organisatie van het werk moet mee-ontwikkelen. Hoe identificeer je bijvoorbeeld talenten, hoeveel ruimte geef je om ermee te experimenteren? Worden er dan nog wel doelen gehaald? En wat als er een mismatch is tussen talenten en organisatie? 

5Talenten heeft die positieve denkkracht en veel HR-ervaring. Daarmee maken we  programma’s op maat, afgestemd op de koers van de organisatie. Met praktische adviezen en een palet aan bouwstenen gericht op talent- en organisatieontwikkeling. 

Mogelijke thema’s:

Iets vragen, overleggen of sparren?

Neem dan contact op. Het meest praktisch is om een vrijblijvende telefonische afspraak in mijn agenda te plannen. Dan neem ik de tijd om je vraag te beantwoorden.