Over mij

Ik ben Lucy Scharloo. Verbinder, inspirator, enthousiasteling. Oprichter en eigenaar van 5Talenten.

Ik zie zoveel talent bij mensen en eindeloos veel mogelijkheden om het te gebruiken. Toch lijkt het wel of de systemen in organisaties de aandacht juist afleiden van talent. Ik help mensen en organisaties om de bakens te verzetten en vanuit een nieuwe invalshoek  te kijken naar hun mogelijkheden en kansen.

Mijn uitgangspunt is dat elke medewerker talenten heeft waarmee hij of zijn een positieve draai aan het werk kan geven. De sleutel  om te groeien zit  in de dingen die, vaak onbewust, al goed gaan.

Ik werk  altijd bottom-up en gebruik  graag methodes uit de positieve psychologie. Bijvoorbeeld de Gallup StrengtsFinder, waarderend onderzoek of progressiegericht werken. Maar het moet wel praktisch blijven, dus ook leanmethodes en workhacks zitten in mijn toolbox.

Hieronder lees je meer over mijn talenten.

bekijk mijn 5 talenten

 

Ideeënvorming

Mijn talent voor ideeënvorming noem ik wel eens mijn ‘drone-blik’: ik vlieg graag een rondje langs alle mogelijke perspectieven, zoom snel in en uit, en zoek nieuwe verbanden en aanknopingspunten.

Individualisering

Dit talent uit zich door een sterk waarnemingsvermogen van wat er bij mensen en in situaties gebeurt. Anderen noemen het wel eens intuïtief, maar voor mij voelt het veel meer analytisch. Misschien komt dat door de combi met de vorige eigenschap.

Aanpassingsvermogen

Beetje slappe hap dacht ik: wat heb je nou aan aanpassingvermogen. Maar ondertussen helpt dit talent me om heel vrij te denken en snel en makkelijk in te spelen op problemen en kansen. Best handig in mijn werk.

Verbonden

Voor mij is niets leuker dan verschillende talenten aan elkaar te knopen. Het liefst op manieren waar niemand aan had gedacht. Een valkuil is dat ik wel eens vergeet om relaties te onderhouden omdat ik me  verbonden blijf voelen, ook als ik iemand niet zie.

Empathie

Wat ik vaak terug krijg is dat mensen me toegankelijk en laagdrempelig vinden. Ik ben me erg bewust van de behoeftes van anderen en pas mijn coaching daar automatisch op aan. Zonder mezelf te verliezen overigens 🙂

 

wat doet 5Talenten

 

  • mensen, teams en organisaties begeleiden bij het zichtbaar en inzetbaar maken van talenten en sterke punten in het werk;
  • een werkomgeving creëren waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt, en waarin talenten op een slimme en praktische manier worden ingezet;
  • het benoemen en bevestigen van de unieke kwaliteiten van mensen in hun werk;
  • ontwikkelen en faciliteren van programma’s gericht op coaching, team- en organisatieontwikkeling.

 

Heb je een vraag of wil je iets overleggen?

Neem dan contact op. Het meest praktisch is om een vrijblijvende telefonische afspraak in mijn agenda te plannen. Dan neem ik de tijd om je vraag te beantwoorden.