Over mij

Ik ben Lucy Scharloo. Verbinder, aanknoper, inspirator. Oprichter en eigenaar van 5Talenten.

Ik zie zoveel talent bij mensen en zoveel mogelijkheden om het te gebruiken. Toch lijkt het wel of de systemen die we in organisaties hebben gecreëerd de aandacht juist afleiden van talent. Ik help mensen en organisaties om de bakens te verzetten en vanuit een nieuwe invalshoek  te kijken naar hun mogelijkheden en kansen.

Moderne, democratische manieren van organiseren inspireren me, maar het moet wel praktisch en werkbaar blijven. Mijn uitgangspunt is dat elke medewerker kwaliteiten in huis heeft om zijn of haar werk positief te beïnvloeden. Ik werk ik consequent bottom-up en gebruik methodes uit de positieve psychologie zoals  de Gallup StrengtsFinder, Appreciative Inquiry en Jobcrafting. 

Hieronder lees je meer over mijn talenten. 

Mijn 5 talenten

 

Ideeënvorming

Mijn talent voor ideeënvorming noem ik wel eens mijn ‘drone-blik’: ik vlieg graag een rondje langs alle mogelijke perspectieven, zoom snel in en uit, en zoek nieuwe verbanden en aanknopingspunten. 

Individualisering

Dit talent uit zich door een sterk waarnemingsvermogen van wat er bij mensen en in situaties gebeurt. Anderen noemen het wel eens intuïtief, maar voor mij voelt het veel meer analytisch. Misschien komt dat door de combi met de vorige eigenschap. 

Aanpassingsvermogen

Beetje slappe hap dacht ik: wat heb je nou aan aanpassingvermogen. Maar ondertussen helpt dit talent me om heel vrij te denken en snel en makkelijk in te spelen op problemen en kansen. Best handig in mijn werk.

Verbonden

Voor mij is niets leuker dan verschillende talenten aan elkaar te knopen. Het liefst op manieren waar niemand aan had gedacht. Een valkuil is dat ik wel eens vergeet om relaties te onderhouden omdat ik me  verbonden blijf voelen, ook als ik iemand niet zie.  

Empathie

Wat ik vaak terug krijg is dat mensen me toegankelijk en laagdrempelig vinden. Ik ben me erg bewust van de behoeftes van anderen en pas mijn coachingstechnieken daar automatisch op aan. 

 

5Talenten

  • begeleidt individuen, teams en organisaties in het zichtbaar en inzetbaar maken van talenten en sterke punten in het werk;
  • gelooft heilig in het vermogen van mensen om zichzelf te ontwikkelen. De sleutel  om te groeien zit  in de dingen die, vaak onbewust, al goed gaan;
  • is ervan overtuigt dat mensen ‘als zichzelf’ het meest waardevol zijn en draagt  bij aan het benoemen en bevestigen van de unieke kwaliteiten van mensen in organisaties;
  • helpt om een werkomgeving te creëren waarin een ieder zich gezien en gewaardeerd voelt, en waarin talenten op een slimme en praktische manier worden ingezet;
  • ontwikkelt en faciliteert programma’s gericht op coaching en op team- en organisatieontwikkeling. 

Mijn enthousiasme en expertise deel ik graag. Zin in een kop koffie en een goed gesprek? Vul uw gegevens hier in, dan neem ik contact met u op.