Over 5Talenten

5Talenten begeleidt individuen, teams en organisaties in het zichtbaar en inzetbaar maken van talenten en sterke punten in het werk.

Omdat we erin geloven dat aandacht voor wat goed gaat de sleutel is voor groei en ontwikkeling van mensen in organisaties. Mensen die zich gezien en gewaardeerd voelen zijn eerder geneigd om succesvol bij te dragen aan organisaties (bron: Positieve Psychologie).

Daarom dragen we consequent bij aan het benoemen en bevestigen van unieke kwaliteiten van mensen in organisaties. En helpen we om een werkomgeving te creëren waarin een ieder zich gezien en gewaardeerd voelt en waarin talenten op een slimme en praktische manier worden ingezet.

5Talenten ontwikkelt en faciliteert programma’s gericht op coaching en op team- en organisatieontwikkeling. Wij werken met de StrengthFinder methode van Gallup.

Klik hier voor meer info over de StrenghtsFinder methode van Gallup

Ik ben Lucy Scharloo

Eigenaar en oprichter van 5Talenten. Gedreven, verbinder pur-sang en met een scherpe blik voor wat er speelt bij individu en organisatie. Behalve eigenaar, coach en facilitator bij 5Talenten ben ik ervaren HR-adviseur in de non-profit sector. 

Moderne, democratische manieren van organiseren inspireren me. Maar het moet wel praktisch en werkbaar blijven. Mijn uitgangspunt is dat elke medewerker kwaliteiten in huis heeft om een actieve, zelfsturende rol op te pakken. Daarom werk ik consequent bottom-up. Ik maak gebruik van methodes die daarbij passen zoals  lean- en agile werken of interventies uit de positieve psychologie zoals  appreciative inquiry en job crafting. Hoe meer medewerkers zelf doen, hoe beter het is.

Mijn top 5 Strenghts:

Ideeënvorming

Individualisering

Aanpassingsvermogen

Verbondenheid

Empathie