Over mij

Ik ben Lucy Scharloo, Sterke-Punten Coach. Ik ben gefascineerd door het, vaak onontdekte, potentieel van mensen in hun werkcontext. Mijn doel is om mensen bewust te maken van hun  kracht en manieren te vinden om die vóór ze te laten werken. Daardoor worden de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen groter en daar vaart ook de organisatie wel bij.

Top-down sturing past steeds minder bij de behoefte aan ontwikkeling en vernieuwing van wendbare organisaties. Moderne, democratische manieren van organiseren, zoals holacracy en zelfsturende teams, inspireren me. Het moet echter wel  praktisch en werkbaar blijven. Mijn uitgangspunt is dat elke medewerker in staat is om een actieve, zelfsturende rol op te pakken.  De StrenghtsFinder methode van Gallup biedt me een handvat om talenten zichtbaar en inzetbaar te maken, dat is de eerste stap op weg naar verandering.  Continue kleine verbeteringen op elk niveau werken aanstekelijk en hebben een olievlekeffect. Voor de vertaling naar organisatie en werkvloer maak ik gebruik van mijn ervaring als HR adviseur. Ik zet  graag lean- en agile werkmethodes en positief psychologische interventies in zoals  appreciative inquiry en job crafting. 

Mijn top 5 Strenghts:

Ideeënvorming

Individualisering

Aanpassingsvermogen

Verbondenheid

Empathie

 

 

‘Niet traditioneel denken’ is zo’n eigenschap die ik zelf niet eens meer zie maar waarin anderen mij onderscheidend vinden.  Ik zoek altijd naar de bredere context en weet dan intuïtief hoe ik, met warmte en positieve aandacht, kan schakelen naar team- of  individueel niveau. Ik denk in  mogelijkheden en zoek graag  nieuwe verbanden en creatieve oplossingen.

Mijn enthousiasme en expertise deel ik graag tijdens een goed gesprek. Bellen of mailen voor een afspraak?