Wat zijn Sterke Punten?

Sterke punten zijn persoonlijke kwaliteiten die bepalen hoe je denkt, waar je het meeste plezier in hebt en waarin je moeiteloos uitblinkt. Een sterk punt bestaat uit 3 elementen: talent, kennis en vaardigheden. Om een sterk punt te ontwikkelen combineer je één of meer van je talenten met je kennis en vaardigheden. Als je je talenten kent als je broekzak kun je dus veel gerichter werken aan je succes. Talent is  aangeboren en daarom het duurzaam, kennis en vaardigheden kun je vaak aanleren. Ook je karaktereigenschappen en omgeving spelen een rol bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Achtergrond

Onderzoeksorganisatie Gallup doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar wat mensen succesvol maakt in hun werk. Gallup heeft in interviews aan ruim 2 miljoen excellent presterende gevraagd om in hun eigen woorden te omschrijven wat ze nu precies doen om zo succesvol te zijn. Vervolgens zijn hier 34 gedragspatronen uit gedistilleerd die de bron zijn van succes op het werk. Die gedragspatronen zijn het basismateriaal of de talenten uit kunt bouwen tot een Sterk Punt, zie het model hierboven. Alle 34 talenten, verdeeld in 4 hoofddomeinen, vind je rechts op deze pagina. Natuurlijk zijn niet alle mensenlijke kenmerken in een test te vangen, daarvoor zijn er (gelukkig) te veel verschillen tussen mensen. Maar de StrengthsFinder kan je wel helpen om jouw kwaliteiten beter te omschrijven en te gebruiken.  Er zijn miljoenen verschillende combinaties  van talenten mogelijk. Dat maakt een Sterke Punten profiel altijd persoonlijke en uniek.   

De 34 talenten zijn verdeeld in 4 domeinen. Klik maar eens op een domein dat je aanspreekt  en kijk of je één of meer van de onderliggende talenten herkent.

Uitvoeren
mensen met uitvoerende talenten zijn vaak actief en gedreven om doelen te bereiken

 

Behoedzaam: jij gaat niet over één nacht ijs en neemt geen overhaaste beslissingen. Je kunt goed anticiperen op mogelijke problemen of hindernissen. Zorgvuldig weeg je alle risico’s af voor je een beslissing neemt. Je bent gesteld op je privacy.

Discipline: orde scheppen in de chaos. Jij houdt van routine en structuur. Daardoor kun je in een hoog tempo werken en toch veel kwaliteit leveren en daar voel je je lekker bij. 

Focus: e en richting kiezen en koers houden is wat je doet. Je bepaalt je prioriteiten en onderneemt dan actie. Waar andere mensen soms van koers veranderen weet jij altijd waar je naar toe gaat en hoe je daar naar toe gaat.

Hersteller:  een fout is niet het einde van de wereld. Jij kunt goed problemen oplossen en je vindt altijd wel een oplossing. Je vindt het zelfs een uitdaging om te zoeken naar wat er mis ging en hoe je dat kunt oplossen. 

Waarden: jij hebt bepaalde kernwaarden die onveranderlijk zijn. Deze waarden geven je leven zin en voldoening. Mensen noemen je betrouwbaar en weten waar je voor staat. 

Organiseren: jij bent niet onder de indruk van chaos of complexe situaties. Flexibel en praktisch houd je meerdere ballen tegelijk in de lucht. Je probeert gewoon uit te zoeken wat de beste manier is om de zaken voor elkaar te krijgen. 

Consequent: evenwicht is belangrijk, zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen. Iedereen moet gelijk behandeld worden en hier draag je aan bij door consequent te zijn, duidelijke regels te formuleren en je daaraan te houden. 

Prestatiegericht: je werkt veel en hard en hebt een groot uithoudingsvermogen. Dingen bereiken geeft je voldoening maar al snel ga je weer op weg naar een volgend doel. Geen doel hebben voelt ongemakkelijk en maakt je onrustig. 

Verantwoordelijkheid: als jij wat belooft doe je het ook. Je kunt jezelf niet meer recht aankijken als je het niet zou doen. Mensen zien je vaak als het toppunt van betrouwbaarheid en je voelt je emotioneel verplicht om je beloftes na te komen.

Beïnvloeden
mensen met beïnvloedende talenten onderscheiden zich graag en kunnen vaak goed ideeën verkopen

 

Actiegericht:  jij kunt werken en aan het werk zetten. Je focust je op het werk dat gedaan moet worden en bent niet te beroerd om zelf je handen uit de mouwen te steken. Jij gelooft dat actie de beste manier is om te leren en ergens te komen. 

Communiceren:  als er iets gepresenteerd of uitgelegd moet worden ben jij op je best. Je weet hoe je informatie over kunt brengen zodat mensen het begrijpen. Met verhalen, beelden en metaforen wek je informatie tot leven. 

Competitie: jij  blijft scherp door te vergelijken en te wedijveren. Je hebt andere mensen nodig om mee of van te winnen. Onbewust heb je altijd in de gaten hoe anderen presteren en concurreren geeft je energie. 

Maximaliseren:  middelmatig is niet genoeg, jij gaat voor uitmuntend. Je wilt het beste in mensen naar boven halen en bent gefascineerd door sterke punten. Of het nou die van jezelf zijn of die van een ander, je pakt ze op en haalt alles eruit wat erin zit. 

Significantie:  je wilt je onderscheiden van anderen en vindt het fijn als dat gezien en erkend wordt. Je bent onafhankelijk en je houdt ervan om een belangrijke positie in te nemen. 

Sturingskracht: jij neemt makkelijk de leiding en deinst niet terug voor moeilijke beslissingen. Als jij eenmaal je mening hebt gevormd is er geen houden meer aan en wil je anderen daarin in meenemen. je bent eerlijk en niet bang voor confrontaties. 

Innemend: voor jou is niets zo leuk als nieuwe mensen ontmoeten en ervoor te zorgen dat ze je aardig gaan vinden. In jouw wereld bestaan geen vreemden, alleen mensen die je nog niet hebt ontmoet. Contact leggen en het ijs brken gaat bij jou vanzelf. 

Zelfverzekerd: jij weet dat je wel wat kunt. Risico’s nemen, nieuwe uitdagingen aangaan en dingen tot een goed einde brengen. Maar je vertrouwt ook op je eigen inzichten. Jouw innerlijke kompas zorgt ervoor dat niemand je hoeft te vertellen welke kant je op moet gaan. 

Relatie bouwen
mensen met relatiegerichte talenten hebben vaak gevoelige antennes en kunnen goed verbinding maken met – en tussen anderen

 

Aanmoedigen: jij  ziet het potentieel in de mensen om je heen en je benoemt het. Een compliment, een lach op het juist moment, een schouderklopje. Je gebruikt het om mensen een stap verder te helpen. Niemand is immers ‘af’ en iedereen zit boordevol mogelijkheden. 

Aanpassen: de toekomst is een plek waar je vanzelf komt als je met de stroom meegaat. Je hebt wel plannen, maar die laat je zonder problemen los als het huidige moment dat van je vraagt. Je leeft in het nu. 

Empathie: rustig neem je de tijd om een ander te helpen. Mensen waarderen jouw luisterend oor. Jij voelt aan wat mensen voelen en nodig hebben. Voor jou zijn mensen belangrijker dan materie. 

Harmonie: bij botsingen en conflicten weet jij altijd de punten van overeenkomst te benoemen. Zo buig je confrontaties om naar praktische oplossingen waar iedereen wat aan heeft. 

Individualisering:  jij  observeert mensen en bent een scherp waarnemer van de unieke kwaliteiten die iedereen heeft. Daarmee kun je  haarscherp bepalen waar mensen goed in zijn of wat ze nodig hebben. Generalisaties vind je maar niets. 

Positiviteit: jouw enthousiasme is aanstekelijk. Je geeft complimenten, lacht graag en veel en ziet altijd ergens de humor van in.  Met je optimisme kun je anderen enthousiast maken voor je plannen. 

Relatievorming: je  gaat hechte banden aan met anderen. Samenzijn met goede vrienden geeft je veel vreugde en kracht. Jij gaat voor verdieping in relaties en wilt de mensen om je heen goed leren kennen. 

Saamhorigheid: voor jou is het belangrijk om iedereen te betrekken. Je accepteert anderen zoals ze zijn. Als iemand zich buitengesloten voelt zie je dat meteen en probeer je die in de groep op te nemen. 

Verbonden: waar anderen denken in tegenstellingen zoek jij juist overeenkomsten. Jij slaat bruggen en hebt een rotsvast vertrouwen in het verband tussen alle dingen. Toeval bestaat niet, voor alles is een reden. 

Denken
mensen met denktalenten zijn goed in kritisch en grondig nadenken over complexe zaken en kunnen op een verrassende manier denken

Analytisch: kritisch onderzoek je waarom dingen zijn zoals ze zijn. Je zoekt naar redenen en oorzaken. In een  berg informatie vind jij de factoren die ertoe doen of die ergens toe hebben geleid. 

Contextueel: van geschiedenis kun je veel leren over het heden. Jij voelt verbondenheid met het verleden in de dingen om je heen. Op die manier begrijp je en verklaar je wat er nu gebeurt. 

Ideeënvorming: jij kunt de prikkel geven die mensen op nieuwe ideeën brengt. Als je in dingen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben verbanden ziet ben je opgetogen. 

Input:  je bent een verzamelaar. Vooral van kennis en informatie. Alles wat je interessant vindt sla je op in je mentale archief. Je weet immers nooit wanneer je het weer kunt gebruiken. 

Intellect: jij traint je mentale spieren continu door na te denken over van alles en nog wat. Je houdt van mentale activiteit en intellectuele discussies. 

Leergierig: leren fascineert je. Het resultaat is niet het belangrijkste maar het proces van niet weten naar begrip en bewustzijn. Je bent voortdurend bezig met leren en jezelf verbeteren. 

Strategisch: jij weet wat de beste weg voorwaarts is of je bedenkt het beste alternatief. Als plan A niet werkt heb je altijd nog plan B tot en met Z. Je ziet snel patronen en problemen in de scenario’s die je worden voorgelegd. 

Toekomstgericht: jij kijkt graag over de horizon heen en kunt je een beeld vormen van wat de toekomst in petto zou kunnen hebben. Met jouw visie van de toekomst inspireer je anderen. 

werdeldwijd hebben meer dan 19 miljoen mensen de test gedaan

%

van de mensen kan elke dag doen waar hij het beste in is

de kans dat iemand hetzelfde profiel in dezelfde volgorde heeft is 1:33 miljoen