Strengths Use bij Woonstede

sterke punten inzetten voor pro-actief gedrag

medewerkers van Woonstede hebben een sterke punten test gedaan

Daarmee is een hele mooie basis gelegd voor dagelijks werken met sterke punten. Aandacht besteden aan sterke punten zorgt voor een warm-bad effect bij medewerkers. Het geeft positieve energie en mensen gaan nadenken over zichzelf en wat echt bij ze past. Maar in de waan van de dag, zeker in deze bijzondere tijd, koelt het warme bad ook weer af. Om het positieve effect vast te houden is het belangrijk om sterke punten deel te maken van het dagelijks werk.

Strengths Use betekent dat de organisatie zorgt voor een context waarin sterke punten actief worden gebruikt en ontwikkeld. Dat kan op veel verschillende manieren en hoeft  niet ingewikkeld te zijn. Onderaan deze pagina staan verschillende interventies voor Strengths Use. Pick & mix de stukjes die passen bij de medewerker of het team. Veel kleine stappen hebben samen grote impact en geven een flinke slinger aan pro-actief werkgedrag.

Medewerkers waarderen het zeer dat er aandacht is voor hun sterke punten om verder te komen met hun ontwikkeling (MTO Woonstede, 2020).

strengths use?

Hoezo Strengths Use? Het zijn toch gewoon sterke punten? Klopt, maar de wetenschap zit ondertussen niet stil. Er is veel onderzoek gedaan naar het duurzame effect van werken met sterke punten. Daar komt de term Strengths Use vandaan.

pro-actief werkgedrag

Wat is pro-actief werkgedrag? Voeten in het water en laptop op schoot? Dat kan, als het maar bijdraagt aan de manier waarop een medewerker zelf zijn energie en werkbeleving managet.

voor individuele medewerkers

test + gesprek

de basis: je doet de Gallup StrengthsFinder, ontvangt een persoonlijke sterke punten profiel en verkent in een coachingsgesprek  jouw unieke kwaliteiten.

5 x 25

in 5 korte sparringsessies per telefoon of teams, gaan we praktisch aan de slag met jouw talenten top 5. Per sessie komt 1 talent aan bod: kansen, valkuilen en oefenopdrachten.

alle 34 goed

je top 5 ken je, maar wist je dat er nóg 29 talenten uit je sterke punten test zijn te halen? In een coachingsgesprek leer je ze kennen en begrijpen hoe ze je ondersteunen.

1 op 1 coaching

gericht werken aan een specifieke coachvraag. 3-5 sessies met doe-opdrachten.

met een groep of team

 werk aan je merk

online werkatelier van 2,5 uur waarin je, in 4 doe-blokken, uitwerkt wat jou specifiek in je werk maakt. Vind de woorden of metaforen waarmee je dit glashelder vertelt.

 werkdesignen

werken aan pro-actief werkgedrag door kleine, slimme initiatieven te bedenken om de werkbeleving te verbeteren. Met een werkdesign-gastdocent.

 PVM

of Pro-active Vitality Management. Werken aan persoonlijke initiatieven om je energie te managen. Met gastdocent Ingrid Weening.

inzoomen

online één specifiek sterk punt bespreken, ca. 1 uur. Overeenkomsten en verschillen, ervaringen, valkuilen, tips & tricks.

team-mindmap

vertaal de ambitie en doelen van het team naar persoonlijke bijdragen. Maak concreet wat ieders unieke toegevoegde waarde is. Leer hoe jullie dit jaarlijks doen.

feedback met gebak

leer wat sterke punten te maken hebben met het geven en ontvangen van feedback. Maak kennis met het gebak-model en micro-feedback.

leidinggeven met talent

..krijg je ineens 50 sterke punten van je team op je bord. Wat kun je daarmee en hoe zet je je eigen talent in?

 talentmentoren

zorg voor mensen in de organisatie die teams en collega’s kunnen helpen om over hun talenten in gesprek te gaan. Een soort teach the teacher dus.

Sparren?

Bovenstaande voorbeelden zijn een greep uit de mogelijkheden. Wil je verder praten, plan dan gerust een belafspraak in mijn agenda.