Leestip

Tony Crabbe, een nieuw begin

Amper een maand na het begin van de coronacrisis kwam dit boek uit. Het is zó treffend dat deze ideeën vast al bij Tony op de plank lagen, wachtend op het juiste moment. De coronacrisis biedt namelijk, behalve zorgen en narigheid, óók kansen. Kansen op een andere benadering van ons werk en leven. Minder gericht op doorgaan tot je erbij neervalt, meer op eigen regie nemen en houden.

Tony Crabbe is bedrijfspsycholoog en schrijver van de bestseller ‘Nooit meer te druk’. Volgens Crabbe is druk zijn een gevolg van je prioriteiten niet op orde hebben. Bovendien gebruiken veel mensen ‘drukte’  – eindeloos mailtjes wegwerken en vergaderingen aflopen – om te vluchten voor de belangrijke keuzes in het leven.

In de boeken van Tony staan tips die makkelijk vol te houden zijn. Ze zijn gericht op eigen regie en geven  direct resultaat. Lees hieronder alvast een paar Tony Tips.

je chemicaliën op orde

wordt er te weinig dopamine in je hersenen geproduceerd dan voel je je verveeld en futloos. Verander het doel van je taak in plezier hebben, creatief zijn. Eet een handje noten of een avocado en zet een muziekje op. Is er sprake van teveel dopamine dan voel je je  verstrooid en afgeleid. Verkas naar het rustigste plekje in huis, kruip in een digitaal-loze bubbel

voorkom e-mail apneu

80% van de mensen die langere tijd achter de computer zit of naar een ander scherm kijkt ( laptop, smartphone, televisie enz.) houdt de adem in óf  gaat  opppervlakkig ademhalen. Computer bewust, zorg voor een rechte rug en schouders en blijf rustig en regelmatig doorademen. Onderbreek je schermtijd regelmatig om even te rekken en te strekken.

je chemicaliën op orde 2

wordt er te weinig noradrenaline in je hersenen aangemaakt dan voel je een  gebrek aan urgentie. Voer de druk op, stel een uitdagend doel of plan een belangrijk gesprek. Ook hier helpt een handje noten. Bij teveel noradrenaline heb je het gevoel dat het allemaal teveel is. Deel je klus in kleine delen op. Herinner jezelf eraan dat je niet meer kunt doen dan je best.

%d bloggers liken dit: