JOB CRAFTEN

Voor wie? 

In je werk komen jouw talenten niet uit de verf zoals je dat zou willen en je wilt wel eens goed kijken naar jezelf en dingen anders aanpakken. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn, als je zelf de regie over je werkplezier maar weer hebt.

 

Wat is job craften

Het idee achter job craften is dat je actief en op eigen initiatief zelf je werk vorm geeft zodat het beter past bij je talenten, interesses en capaciteiten. Sleutelen aan je baan kan vanuit verschillende aandachtsgebieden. Jij kiest zelf aan welke knop je wilt draaien. Bijvoorbeeld de manier waarop je je werk organiseert, met wie je (graag) samenwerkt, waar en wanneer je werkt of de manier waarop je over je werk denkt. Je zoekt aanpassingen waar jij zelf de regie over hebt en die  passen bij de  team- of organisatiedoelstellingen. Ze zorgen ervoor dat je werk je meer energie geeft en dat je meer grip hebt op de energieslurpers in je werk.

De vier job craft-knoppen

1 TAKEN: takenpakket of aanpak

2 RELATIES: interactie en betrokkenen

3 CONTEXT: tijd en plaats

4 MENTAAL: betekenis en beleving

Wat gaan we doen

Jobcraften met 5Talenten bestaat uit 3 stappen. Voor elke stap gaan we ca. 1,5 uur samen aan de slag. Tussendoor ontvang je online opdrachten en hebben we contact via telefoon of mail. We gebruiken het boek ‘Aan de slag met jobcraften’ als leidraad. Dit is een praktisch werkboek met veel leuke oefeningen en door het in te vullen wordt het jouw persoonlijke actieplan. Natuurlijk is een StrenghtsFinder talentscan inbegrepen. Bereid je voor op veel positieve input en aandacht!

Stap 1

inleiding

jezelf in beeld

drijfveren, talenten en energie

Stap 2

je werk in beeld

matchen & kiezen

aan de slag

Stap 3

terugkijken

actieplan

de wei in

Resultaat

Na afloop ben je in staat om de regie te nemen over  jouw werkplezier waardoor je echt beter in je vel gaat zitten op je eigen werkplek.  Je hebt de tools in handen om jouw talenten, energie, drijfveren en werk beter op elkaar aan te laten sluiten.

Je gaat naar huis, of je werkplek, met:

  • inzichten in je talenten, energiegevers en energieslurpers
  • je persoonlijke werkboek en actieplan ‘Aan de slag met jobcraften’
  • jouw 5 talenten uitgewerkt in een  een uitgebreid persoonlijk rapport met veel tips en ideeën
  • locatie in overleg, jouw werkplek is mogelijk
  • een afspraak voor een telefonisch follow-up gesprek
  • kosten voor het traject € 300,- incl. BTW (€ 275,- als je de StrenghtsFinder al hebt gedaan)

Leuk! Neem contact met me op